22 June 2007

-110-

4 comments:

H.Constantinos said...

I.F.A.? Τ' είν' τούτου; Πού είναι;
Πρέπει να συχνάζει καλός κόσμος...

dodo said...

h.constantinos,
Institut Français d' Athènes, στην οδό Σίνα στην Αθήνα...

H.Constantinos said...

Ουδέποτε συνδύασα το Γαλλικό Ινστιτούτο με τα αρχικά...

Πρόσεξε απίστευτο: Κάτι μου θύμιζε το IFA και μάλιστα σε συνδυασμό με τον τύπο, αλλά δεν το εντόπιζα...

Το θυμήθηκα τώρα! IFA ήταν το εργοστάσιο που κατασκεύαζε τις MZ στην Ανατολική Γερμανία! Εκείνες τις απαρχαιωμένες μονοκύλινδρες δίχρονες με την τεράστια εξάτμιση που σκορπούσαν σύννεφα καπνού. Οι οποίες στις δεκαετίες `70 και `80 ως πάμφθηνες, είχαν το ανάλογο κοινό, όχι πολύ μηχανόβιο φυσικά.
Αργότερα όμως ψιλοέγιναν cult και απέκτησαν άλλο κοινό ταξιδιάρικο, κουλτουρέ ή/και περιθωριακό, το οποίο δεν μπορούσε να πληρώσει γιά κάτι άλλο, όπως μία classic BMW ή μία καινούργια Enfield -άς πούμε.
Υπάρχουν επίσης MZ με side car.

Η απορία που είχα πάντα, ήταν πώς ταξίδευαν αυτοί οι άνθρωποι με τις MZ φορτωμένες με σκηνές κλπ, μιά και τα μηχανάκια αυτά έμεναν κάθε τρείς και λίγο στον δρόμο γιά πλάκα, ενώ ταυτόχρονα όσοι τις είχαν τις θεωρούσαν υπόδειγμα αξιοπιστίας και απλότητας.

Ανετα βλέπεις μία τέτοια φυσιογνωμία λοιπόν σε MZ, και μάλιστα με τον σκύλο στο side car!

Α, ξέχασα: οι MZ λέγονται "Μεζές" στην χώρα μας.

Εννοείται, ότι άν το είχα θυμηθεί χθές θα άφηνα και ανάλογο σχόλιο...

dodo said...

h.constantinos,
καταπληκτικό- αυτό δεν είναι σχόλιο, κάνει άνετα γιά ποστ μόνο του! Ευχαριστώ, χαίρομαι πάντοτε να μαθαίνω διάφορα τέτοια- κρίμα που δεν ήξερα γιά Μεζέ από πριν, θα τον παρακολουθούσα διακριτικά τον τύπο, να δω με τί μέσον κινείται!
Στο Γαλλικό Ινστιτούτο γίνονταν πολλά, κυρίως μουσικά, το βράδυ τής 21ης Ιουνίου και κυκλοφορούσαν μερικές ενδιαφέρουσες φάτσες ;-)